19 Eylül 2008 Cuma

Nostalji

İş yerinde arkadaş radyo dinliyor ve şu anda radyoda "Gel Barışalım Artık" çalıyor. Hala severim bu şarkıyı...
Bugün sınav hakkı için form doldurmaya, okula gittim. Klasik "vay be şimdi bildiklerimle yeniden üniversiteye başlasam şöyle yaparım, böyle ederim"ler fırtınasına yakalandım, tüm gün kendime gelemedim.
Çalışmak çok anlamsız geldi yine, işe gelmek istemedim. İçimde hala "ben büyüyünce bilimadamı olcam, labaratuvarım olacak, oradan çıkmayacağım" diyen çocuk var. Evet o çocuğa hala büyüdüğümüzü, tabiri caizse eşşek kadar olduğumuzu anlatamadım, anlatamayacağım da.
Diplomamı bir alsam A,B, C .... planı diye planlarım var yüksek lisansa, bilim insanı olmaya dair. hadi bakalım. Yeniden başlasamlar fırtınasındaki en mantıklı düşünce genetik okumak olabilirdi, üstüne de hesaplamalı bilimler okuyup manuel olarak biyoinformatik alanına girmek mantıklı olabilirdi. -di'li geçmiş zamanı şimdiye çevirmenin yollarını arıyorum, bilen var mı? Pişmanlık değil bu, gerçekten somut olarak yapmayı düşündüğüm şeyler var.

2 yorum:

ozkan eren dedi ki...

Slm uzun zaman oldu görüşmeyeli bu kopukluğun kendimin olan tarafı için özür dilerim.
Bir arkadaşım, ışık üni bilgisayar müh den mezun oldu ve sabancıda biyoenformatik bölümünde y.lisans yaptı. Şimdi amerikada bilim insanı kariyerini geliştirecek şekilde okuyor, belki okumayı bitirmiştir bile. -di'li geçmiş zaman olmayabilir senin için de, okuyunca dayanamayıp bunu yapmış bir arkadaşımın olduğunu söylemek istedim. Sen de mezun olunca bilgisayar müh olacaksın tıpkı onun gibi. Bir araştır bakalım, belki sen de o yoldan bilim insanı olabilirsin.
Eğer istiyorsan soruların için arkadaşımın iletişim bilgilerini sana maille iletebilirim. (onunla da uzun zamandır görüşemiyoruz biraz araştırmam gerekecek)

ısırganotu dedi ki...

selam, ben sabancıda biyoenformatik bölümü olduğunu bile bilmiyordum, 2.5 ve üstünde bir ortalamayla mezun olabilirsem boğaziçi cognitive science (bilişsel bilim) bölümüne başvurmayı düşünüyorum, olmazsa İTÜ'de Hesaplamalı bilimlere girip devam etmeyi planlıyorum.
Kopukluğumuzun kendime ait kısmı için ben de özür dilerim.
Ben biraz araştırayım, senden tekrar yardım isterim. En azından giriş koşulları için iletişime falan geçeyim. Çok teşekkür ederim :)