19 Ağustos 2013 Pazartesi

guzel muzikli bir film daha

Dun high Fidelity izledim. Yine muzikleri guzeldir tadinda izlemeye baslayip sevdigim filmlerden. Siz sikici bulabilirsiniz belki ama hayat da sikici degil mi zaten? aman allaaam cok uber super aksiyonlu bi hayat yasiyosaniz da arada seyirci olarak davet etsenize, olur mu?
Bu siralar anlamsiz bir nes'e doldum. Sanirsam harbiden b12 eksikligi cektigim icin aptal depresif ve cekilmez bir insan olmusum, tekrar vitamin almaya baslayinca insan oldum. Yok en kotu ihtimal gider izmire yerlesiriz effect de olabilir bu, farkindayim. Doktoraya koymusum, size bir sey olmasin.
Belki de gecen hafta delicesine deney yaptigimdan, MR'da maruz kaldigim manyetik alanin bilinmeyen bir yan etkisidir manik ruh hali, hepsinin gideri var benim gozumde.
Aylardir okudugum kitabi sonunda bitirmeyi basardim, su anki deneyimin ilk asamasini bitirdim verileri analiz ediyorum, yeni ev sahibi sonunda tatilden dondu ve mail yazdi, izledigim filmleri seviyorum bu aralar, yarin Frankfurt'a gidiyoruz, amerika vizesi icin gorusmem var (sanirim 7 ay falan aradan sonra gokdelen gorecegiz, yeey! 3 aydir da buyuk sehir gormemistim, oyle dusun yani). Gecen yilki gibi cok cok iyi davransinlar, mukemmel sorunsuz olsun ve ertesi gun vizemi yollasinlar, olur mu?. Ben de biletimi de alayim ve okuldan butun bu islemlerin parasini alayim bir an once, hemen 10 gunde versinler.
yine dogumgunum geliyor lan, fazla buyuduk bence. burada sabitlenebiliriz.
burada evi teslim alirken ve teslim ederken bir protokol hazirlaniyor (devir protokolu gibi de janjanli bi adi var kendisinin). Neyse iste, boyle aman tmeiz birak evi, bal dok yala olsun falan tadindalar genelde. Ben de, bir ay sonra tasinacagimizdan, ufaktan ufaktan evi temizliyorum ki cikarken kolay olsun. 2-3 keredir delicesine banyo temizliyorum temizliyorum, fayanslari ovuyorum falan, delirecegim. o kuvet kenarindaki silikonlardaki sararma azalacagina artiyor resmen, ulan bu kadar pis insanlar miyiz diye kurt dustu icime :) Megersem eski, eski kiracilardan biri, pis silikonu temizlemeden uzerine seffaf degil de beyaz silikon cekmis, sirf o protokol kismini gecebilmek ve depozitosunu alabilmek icin muhtemelen. Ben de 'derinlemesine' temizledikce yuzeydeki silikonu kaldirmisim, altindaki pislik meydana cikmis. O kadar rahatladim ki anlatamam. Ha henuz bir cozum bulmadan bu kadar rahatlamis olmam da ayri bir mesele ama olsun.
Bir kod calistirdim ve eve gitmek icin bitmesini bekliyorum. sabah 5.15 gibi evden cikacagiz ve 9.15 gibi vize gorusmem var, bana bol sanslar. Neyse bari bir seyler izleyeyim, madem daha buradayim.

7 Ağustos 2013 Çarşamba

tuhaf aile

disaridan bakinca, dusununce ne tuhaf bir aileyiz biz lan (normal aile diye bir sey vardi sanki de), biyolojik olarak bir bagim olmayan simdiki annem (sanirim halk arasinda uvey deniyor buna, hic sevmem bu kelimeyi, hakaret gibi gelir), bayram vesilesiyle dun kendi annemin mezarini ziyaret ettigini, ona torunlarini anlattigini ama bizim evlendigimizi anlatmadigini, unuttugunu, onu da bir dahaki sefere anlatacagini soyledi. Bu ilk kez de olmuyor, annemin mezarini 10 yildan uzun suredir ziyaret etmemisimdir, dusununce o benden cok ziyaret ediyor, hos annemi de benden cok taniyor, hatirliyor falan. ablamin ufakligi goturmek istemis, olmamis. Yahu cocugun aklini niye karistiriyorsunuz diyorum, anlamiyorlar. Benim cocugum olsa, kendi annemin olmus oldugunu falan cok sonra soylerdim herhalde, onemsiz bir sey yani bence torun acisindan. ulan ben annemi hatirlamiyorum, o cocuga ne? Ayrica ablamin ufaklik "annane'sini cok seviyor falan, niye cocugun kafasini karistiriyoz ki?
ben cok ruhsuzum sanirsam.

6 Ağustos 2013 Salı

asil yazacagim seyi unuttum

Dun biz sunu izlemeye basladik:
http://www.imdb.com/title/tt1492966/?ref_=sr_1
Bence epey gercekci, uzgun ve eglenceli ayni zamanda. Adam boyle hayat bu sicar ama napalim tadinda

gunlerden bir gun yine kahramanimiz mofu...

salak mofu, dun komsunun evine girmis, aradik taradik sesini duyduk, bir sekilde baska komsularla evin sahibine ulasildi, evde oturan meymenetsiz kadin, evin sahibi yasli bunak denyo alman herifin sevgilisinin kiziymis. Megersem kadinin alerjisi varmismis ve kedilerden sikayetcilermismis (simdiye kadar ne bize bir sey diyen oldu, ne apartman icine yazi asan oldu vb.). Eve tasinirken kedileri sormustum, ve apartmanda baska dairelerde de evcil hayvana izin oldugunu biliyorum. Simdi biraz fasistlik yapabilirim, dileyen bundan sonrasini okumasin.
It herif iste, tipik alman, omru, efendisi gammazlamak, arkadasn konusmak, dusmanlik yapmak, birilerini birilerine sikayet etmek. Ev sahiplerinin yillik toplantisinda sikayet etmisler kedileri. Yani soylesen misal bana, bi konussak, birileriyle iletisim kursan belki insan olmaya sen de hak kazanirsin. Naisl kiziyorum, buralardan nasil nefret ediyorum anlatamam. Burasi icimdeki canavari cikardi, surekli sinirli ve diken ustunde bir insan oldum, suradaki almanlardan cok kurallari kafama takiyorum, insaniyetten nasiplerini almamis, hala savas hinciyla yasayan, yabanci dusmani mahluklar. Neyse cok sayarim daha ama, neyse. Cok yoruyor burada yasamak beni. Surekli olarak bir konusmanin ilk sorusu olarak almanca konusmadigini farkedince sorulan nerelisin sorusu ve o burun kivirma, o kendilerini bir sey sanan aptal tripleri, ne derseniz deyin cogunuz hala irkcisiiniiz. Hala en ari irk benim kafasindasiniz.
Neyse ben boyle, ya kadin dava acarsa ya bir sey olursa ya suysa ya buysa diye kendi kendimi yerken, bleda az once en kotu gider Izmir'e yerlesiriz dedi. Anaaa, ustume gelen o rahatlama, paha bicilemez abii. Sikerler ya, Z planimiz en muhtesem olani, ben boyle hayat stresinin de o stresi yaratan bok yemis boktan isanlarin da sicarim beynine. Oh be!!! Bok almanya, su phdyi bi bitirsem bi bitirsem. Sikerler...

4 Ağustos 2013 Pazar

bir gün bir gün bir mofu...

Yine uzun zamandir yazmamisim.  Bir süredir o kadar depresifim ki birak yazi yazmayi, hicbir sey yapasim gelmiyor.
Buraya en son yazdigim gün bir ev görmeye gittik, ev fena degildi, görebildigimiz ilk evdi, ev sahibindendi ve ev sahibi pek bir sirin görünüyordu. Kedilere de ok idi. Ingilizce de konusuyordu. Biz de o evi tutmaya karar verdik (bir Tübingen klasigi- görebildigin ilk evi tutarsin). Ev limitimizin biraz üstünde maddi acidan, ama depozitosu yüksek degil, yeri cok merkezi, iki ayri odasi var, simdiki evden biraz daha büyük, mutfagi salonun icinde degil, ayri, banyosu yatak odasinin icinde degil, ayri ( farkettiginiz gibi otelimsi bir evden eve daha cok benzeyen bir eve gecis yapiyoruz). Giris kat yine (kedilerle tercihimiz giris kat), apartmandan ayri girisi var (bu güzel bence). Negatif yanlari: 1. Kirasi daha fazla (bu konuda cok secenegimiz yoktu), 2. Patronuma komsu olacagiz (ayni sokaktayiz, ama yapilacak cok bir sey yok bu konuda da), 3. Balkonu/terasi vb yok (bahce var, ortak kullanimli. Ayrica kocaman bir parkin falan yaninda, bu konuda cok büyük sikintimiz olmayacak), 4. Su anda oturdugumuz evde kilerimiz evin karsisindaydi, tasinacagimiz evde farkli katlarda ve su an oturdugumuz evde holde ivir zivir koymak icin kocaman bir dolap vardi, tasinacagimiz yerde yok.
Bunlarin hepsine ok, cünkü kücücük de olsa gercek mutfagi var :) Ve yeri cok merkezi ve güzel, skagin hemen kösesinde hippie evimiz de var :) Apartmanlarin bahcelerinde minik seralar falan var. sehrin o bölgesi buralar kadar uptight degil sanirim, herkes züpper üstün irk alman olmak zorunda diil yani :D
Gecen pazar acayip bir firtina cikti burada, günlük güneslik havadan ceviz büyüklügünde dolulara gectik, saskin kediler de disaridaydi, cok korktular.
Ondan bir süre önce salak mofunun cenesinde kocaman bir yara farkettik, vet baska bir kedinin isirmis olmasinin muhtemel oldugunu söyledi. Iki gün önce de kafasinda bir yara farkettik, bir kac gündür disari da cikmiyordu 8ve evde kavga ediyor olsalar yerlerde tüyler vb olurdu). Saniyoruz ki doludan yaralanmis, cünkü en gec o salak döndü eve dolu yagarken. Gün gecmiyor ki mofuyla günümüze yeni bir heyecan katilmasin.Neyse, umarim baska bir seyi yoktur ve cabucak iyilesir.
Tekrar yabancilar polisine gittigimizde bize kira konusunda gecen söyledikleri limitin yanlis oldugunu, limitimizin daha yüksek oldugunu söylediler (kesin bir seyleri gözden kaciriyordur ama neyse). Eger son yaptiklari hesapta bir yanlislik yoksa yeni tuttugumuz ev limitler dahilinde.
Dün Bodensee'ye yüzmeye gittik. Taitle cikamamis ve bir süre daha cikamayacak olmanin depresyonunu yasiyordum kac zamandir.  Delirmek üzereyken bütce dostu bir  secenek olarak Konstanz gölüne yüzmeye gittik. Fotolari güzel göründügünden ve sakin olabilecegini düsündügümüzden Kressbronn'a gittik. Gölde yüzmek ilginc bir deneyim, daha önce yapmamistim hic. Tatli suda yüzdük :) Plaj epey cakilli, gölde kumsal beklemek gibi bir salaklik benden beklenebilir tabii. Epey kalabalikti ama bunaltici degildi. Tesisler cok güzeldi. Agaclarin gölgesinde, cimenlerin üstünde yatabiliyorsunuz. Kabinler, tuvaletler, duslar vb var ve temiz. Yemek yiyecek bir yerler var, ve ucuz (pizza yedik 5 euroya, güzeldi de).  Ve bu tesise giris kisibasi sadece 2 euro!!! Saka gibi! 3 kisi gittik, eyalet biletiyle. Kisi basi 10 euroya geldi yol parasi (gidis dönüs). Yani ben mesela Istanbulda yol parasi arti giris parasi 12 euroya böylesi bir plaj keyfi falan yapabilecegime inanmiyorum. Su biraz soguktu, ama yüzülemeyecek gibi degildi. Biz biraz gec gittik, suyun icinde az süre harcamis olduk. Cünkü tekrar girmeye karar verdigimizde hava kapandi, vazgectik. Oradaki insanlarin cogu toparlanip gitmeye baslayinca bir bildikleri vardir diye biz de ciktik, sonra yagmur basladi zaten.
Trenler de cok kalabalik degildi, o yüzden yol uzun olmasina ragmen cok yorucu degildi ve eglendik. Yalnizca Bleda olmasa da, Ceren'le ben, bir tavla getirseydik cok eglenebilirdik bak olduk.
Ara sira yaz haftasonlarini degerlendirecek bir yer olabilir yani, güzeldi. Mutlu oldum, yüzmüs oldum (bir sezonu daha gec de olsa acmis bulunduk), simdi firsat bulursak baska yerleri de gezebiliriz, sadece deniz düsünmekten baska hicbir sey planlayamiyordum.
Amerika'da gecirecegimiz 1 hafta icin sonunda kalacak yer ayarladik, San Diego merkezde ve konferans merkezine yürüyüs mesafesinde bir daire tuttuk. Güzel görünüyor, yasasin! Belki orada yüzecek zaman ve hava olur, olursa güzel olur, Kaliforniya sahilleri ve okyanuslar! Simdi vizeye basvurabilir ve ucak biletimi alabilirim.
Deneyleri de yapmak gerek tabii, sunulacak poster icin.
Yaklasik 6 hafta sonra tasinacagimizdan evi temizlemeye basladim. Burada temiz eve tasiniyor, cikarken temiz birakiyorsunuz. bence güzel bir uygulama. Ama iste normalde o kadar temiz yasamadigimizdan midir nedir, bir sürü is var.
Bleda bir kac ay önce sokakta buldugumuz bisikleti tamir ediyor, ucuzundan bir tane daha bisiklet alirsak süper olur. Tasinacagimiz semt dümdüz, buralar gibi yokuslu degil.
Baska baska, Danish seriye devam ediyoruz, Bleda da izliyor bizi epey sardi.
The girl with the dragon tattoo'yu epey önce ilemistim, gecen hafta the girl who played with fire'i izledim, bugün de The girl who kicked the hornet's nest'i iziyorum. Bence eepy güzel bir seri. Iskandinav olsun bizim olsun ya. Su Avrupada gezdigim sehirler icinde en cok sevdigim de Stockholm idi zaten. Cok gezdigim söylenemez ama olsun.
Bir de gecenlerde Wreck it Ralph izledik, öyle güzel böyle güzel yani. Keske daha önce izleseymisiz, ben o kadar güzel olacagini düsünmemistim. Toy Story ile Monsters Inc. i al, ortaya harmanla, öyle güzeldi.
Ay cok uzattim, benden bu kadar. Yeni bir yere tasinacagimiz icin heyecanliyim, nasil daha 'ev' yapabiliriz onu düsünüyorum. Buralari hic evim gibi hissetmiyorum, bu da depresyonumun sebeplerinden biri, sürekli caresizlik hissi de sebeplerinden biri, ev olarak hissettigim hicbir yer kalmamis olmasi da. Falan filan...