19 Ocak 2013 Cumartesi

Özenle saklanan damla sakizli Türk kahvesi, sen ne güzel bir seysin

Elimde damla sakizli turk kahvesi, kucakta kedi, fonda kardes türküler, hava biraz isinmis (-2 derece, oha cilginli sicak), sunu okumaya calisan ben: http://www.chomsky.info/talks/20121026.htm. Hayatimdan memnunum sanirsam, yataktan ciktim, biraz daha iyiyim yani- evde olmama ragmen yatakta degilim ohannes. Dün eczacinin verdigi burun damlasi ise yaradi galiba, ya da ben süper bir placebo insaniyim. patronumla bi kere de bunu tartismistik home remedies icin placebo onlar mehh moduna giriyordu, ben de önemli degil placebo mlacebo, ise ariyo iste onemli olan o degil mi, yani ictigim ihlamur mu iyilestirdi beni yoksa buna inanmam mi iyilestirdi hic onemli degil abi, ihlamur icince iyilesiyor muyum, evet. O yuzden genelde ben hasta olunca ihlamur iyi geliyor dersin misal, tibbi olarak ihlamur cok super faydali bir seydir demezsin. Ayrica placebonun kralini yasamis, evici sosyal deneylere alet olmus bir cocuktum ben, ablam bana ters takla ogretmeye calisirken (beden dersinde hep sictim, o yuzden de kendime guvenim bok gibiydi, ayni seyi bir yapsam 5 yapamiyordum misal),  kendime guvenim gelsin diye yan takla diye bir sey uydurmustu kicindan, bunu yapan ters taklayi da yapabiliyo diye, inanmistim da (harbi  ya cok salak bi cocukmusum, ya da ablama inanilmaz buyuk bi saflik icinde inaniyormusum, dusununce epey manupile etmisligi vardir bu safsalakligimi), isin komigi ise de yaramisti.
Bir de bugun sunu begendim ben: http://www.democracynow.org/2012/10/12/european_union_wins_nobel_peace_prize
tabii ki tariq ali olayin sacmaligini benden guzel iyi anlatmis :
"To give the prize to the European Community at a time, effectively, when economically it is promoting unemployment, creating real class divides in virtually every country in Europe, where it has led to enormous violence on the streets of Greece, because of the policies being pushed by the EU ... it’s a complete and utter joke."
(olay ve yazi yeni degil ama idare edin)
Sonra Bandistanin Hicbir seyin Sarkisini paylasmistim facebookta, Iranli arkadaslarimdan biri cevirsene biraz dedi, biraz cevirdim, daha ziyade sarkinin orijinalini gonderdim kiza, yani 5 dakikada Turkiye tarihini anlatamazdim bence.
yine bandistayla baslayip le xanimla ciktigim muzik yolculuguma kardes turkulerle devam ettim.
Bir de dün Hot fuzz izlemeye basladim, ben bu filmi niye daha önce izlememisim laaaan oldum, abi avrupada kalacaksam bir kez daha diyorum, öncelik ingiltere, olmadi kuzeyler diye. Neyse filmi bitireyim de oyle konusurum hakkinda. Filmi sabah kalkinca izleyecektim ama Fringe'in finalini izledim.
Disri cikip alisveris yapmak gerek, malum kutsal pazar, her yer kapali. Allam almanyanin en sevmedigim yani asiri gelenekci olmasi sanirsam. Biraz modernlesin, biraz disari acilin ya, bak kuzeylere, adamlar interneti yonetiyor yeri geliyor.
Dun grad schooldaki gerzekali memur kafali kariya cok sinir oldum ama salla. En nihayetinde adim grad schoolun sayfasinda artik, ben de artik resmi olarak ogrenci gozukuyorum. O degil de kayitli ogrencilerini milliyetleriyle yayinlayan (ad soyad fotograf milliyet tez konusu vb. seklinde) bi grad school burasi, yeminle almanya disinda bir yerde olsa ayrimcilik diye sabah aksam dava acarsin. boyle de komik, boyle de sacma iste. Birileri almanlara da politically correct olmayi ogretse ya, valla bak yabancilari sevmelerine falan gerek yok yani. Rol yapsalar hepimize yeter, gotumuze sokmayacagiz ulkelerini sonucta.

15 Ocak 2013 Salı

Süper 3lü

Biraz eski bi foto, gecen yil mayistan. ama paylasmak istedim. Benim süper 3lüm bu salak saskin patatesler. Biri yanimda, diger ikisini de bir kac haftaya getirecegiz bakalim.

14 Ocak 2013 Pazartesi

Kisa gunun kari

hava anlamsiz derecelerde soguk olsa da,
bugun kulagim daha az agridi (gerci kulagim agriyo diye hocamdan ayar yedim, herkes gibi sapka tak kafana cok basit degil mi diye, salagiz cunku akil edemiyoruz, insanlarin boktan bagisiklik sistemleri olamaz, herke kendisi gibi isvicre daglarinda buyuyup okkuz gibi bi bunyeye sahip olmali)
sunumum bitti sayilir artik, hoca ben yeterince gordum artik gelme gibisinden bir sey dedi
yolda giderken 5 bin kat sarindigimdan daha az usudum
facebookta bir arkadasin paylasimlariyla yeni bir brit cocuk kesfettim, britler muzik isini iyi biliyor, brit muzigi (pop olsun rock olsun) candir.  bkz
sonraa
bulgar bi kizla tanistim, komsu sayiliriz dedi, su cumleyi buralarda benden baska kuran insanlar gormek beni mutlu etti (kizla mutfakta tanistik, bizim katta baska bir doktora ogrencisiymis, biraz muhabbet ettik ayakustu, Plovdivliymis, ben burayi biliyom da Turkcesi neydi lan diye benim gibi error verenlere gelsin: Filibe)
sonraaa
ne bileyim ya unuttum


13 Ocak 2013 Pazar

steampunk denince akla Londra gelir

bugun masaustu resmimi degistirmek icin steampunk temalar bakarken steampunk denince akla ingiltere ve londra gelmesi kismina takildim bi, guzel seyler hepsi, sonra benim labimda birlikte calistigim insanlarin nasil da steampunk in ne oldugunu bilmedikleri, daha da kotusu imdb'yi onlara benim gostermis olmam gercegi geldi aklima.
dun Super8 izledim, imdb puani 7'nin ustunde diye. Bok gibi bir filmdi, acikcasi pek 7'nin ustunde puan alacak bir hali de yoktu bence. neyse, zamamn kaybi.
2 gündür evden cikmadim ve hasta olup bir sey yapmamak da batti. Hayir normalde de tembel bir insanim, hasta olup yatinca niye bu ekstra batiyor onu anlamiyorum.
Bugun H+ diye bir dizi buldum,  kisa, bir kac dakikalik webisodelardan olusuyor. Kendisi imdb puanindan fazlasini hakediyor bana kalirsa, belki de benim havalar ldugundan bana oyle gelmistir. Transhumanizm'den geliyor H+'si, iste teknolojik kiyamet sonrasi postapokaliptik bir dunyada geciyor, beni pek bir sardi, bugun simdiye kadar cikmis tum bolumleri izledim (48 webisode). Hayvan miyim, olabilir ama konumuz bu degil bence.
Salak bir sunumum var ona calisacaktim bugun, yeni basladim ve derhal sikildim kendisinden.  Ben bugun sunu farkettim ki bu diziyi izlerken, ben yine kod yazmak falan istiyorum (sacma sapan basini sonunu anlamadigim matlab skriptleri editlemek degil), teknolojiyle icice olmak ve tkenolojiyle biraz daha icice olabilecegim bir yerde calismak istiyorum. Misal birlikte calistigim insanlara transhumanizmden bahsedince o ne ile baslayip ay cok sacma ya da iyy bence korkunc gibi tepkiler vermesinler istiyorum, oldugum yerden memnunum aslinda ama birlikte calistigim insanlar simdiye kadar genel anlamda hayal kirikligi oldu benim acimdan, umarim daha vizyon sahibi insanlarla calisacagim ortamlar bulurum ileride. Sanirim sirf bu nedenlerle ve tekrar muhendisler arasina donmek icin BCI (brain computer interface) konusuna bulasabilirim, ama orada da doktorlarla ugrasmak var. Bir de dikkat ettiysen blog, computtional neuroscience demedim hic, cunku bence o muhendislikten cok matematikci falan isi. bir de bana fazla teorik geliyor genelde.  Yani soguga bir alissam, soguktan zevk almaya bir baslasam, kuzey avrupalar ve teknolojiler tadinda kosabilirim bence, hemyabancilara daha bi hosgorululer benim izlenimime gore. belki de dunyaya karsi kapali olmadiklarindandir.  internet- connecting people, di mi.
Hasta oldugumdan denedigim seyler seni bile guldurur valla, sarimsakli domatesli kokteylden tut da (sarimsak bkz dogal antibiyotik), sarapla agiz gargarasi yapmaya kadar. neyse, olacak olacak. Bugun biraz daha iyi hissediyorum. Hic degilse agzimi kapatabiliyorum, dislerimi sikamasam da.
sunumda ne anlatacagimi bilmedigim yerler var, ondan canim bu kadar sikkin. ugrasmak gerek.
Bir de yaptigim deneylerin bi kismini bir daha yapmam gerek, ona da canim sikildi. User responselarin bir kismini istedigim gibi analiz etmeye yetecek kadar data kaydetmemisim.
Eye tracking datalarini analiz etmem gerek ama daha once baskasinin skriptlerine bakip da kaybolmustum, anlamamistim. Poff, sanirim manuelini okusam iyi olacak. Bir de scanner bozuldu tum bunlarin ustune. amaan, bak yazarken usendim valla, hadi ben sunuma geri doneyim, iyi bir cocuk olursam belki kendimi kitap okuyarak odullendirebilirim sonra.

12 Ocak 2013 Cumartesi

Almanya: bir entegrasyon yöntemi olarak bitmek tükenmek bilmeyen kislar ya da ulan yine mi kar yagdi dün gece adli edebiyat eseri basliklari

Burasi bokum gibi soguk olabilir, benim 3 gündür kulagim agriyor olabilir, esasinda bu sene eylülden beri sürekli hasta oluyor olabilirim, üsümemek icin yatakta yasamaya baslamis da olabilirim ya da evde disari cikmak istememek de olabilir hissettigim boktanlik, ama keyfim yerinde be yine de. Ben yatakta uzanmis bilgisayar kurcaliyor/ dizi izliyor / örgü örüyorsam,  eksen güzel seyler caliyorsa, ben 2000 km öteden eski aliskanligima sadik kalarak cumartesi sabahi keyfi yapiyorsam müzik dinleyip kahve icerek ve Kanat Atkaya'nin hürriyetteki kosesini okuyarak (artik online olarak sadece, ama olsun), salak guru disari cikip gezip gelip yanimda yatiyorsa gurlaya gurlaya, 4 yil sonunda gercek bir ev kedisi kivamina girmisse, surekli yatakta birlikte takiliyorsak tum gun ve karsilikli gurluyorsak, yani bence mutluyum ya. Hem yiyecegimiz var ikimizin de, bugun disari cikmak zorunda da degilim, zaten bu kulakla su karda kista disari cikmam benim icin pek hayirli olmayabilir, gecen hafta Bleda geldi, biraz gezdik tozduk o yüzden bu haftasonu biraz parasizim, o yüzden eczaneye gidip ilac sormamin anlami yok zira almanya ilaclarin en pahali oldugu ulkelerden biri sanirim avrupada. olsun, guru bana gobegini bile sevdiriyor artik, o kadar samimiyiz kendisiyle. Bledaya bozuldu sanirim geldiginde, obur kediler geldiginde yine depresyona girer mi acaba?
onumuzdeki persembe tez komiteme bir sunum yapacagim, biraz heyecanliyim ve calismam gerekiyor. ama bugun degil, yarin calisiriz. Bugun gider kitabimi alir onu okurum simdi.
Bazen diyorum ki, keske biraz daha az gergin bir insan olsaydim, hayatta cok daha fazla eglenebilirdim.
Gecen cumartesi sabahi bledayi aradim, hadi bugun buraya gel dedim, ikna ettim ve geldi. Vizesi bir sure once cikmisti zaten, bu ay sonunda falan tasinacak buraya ama stres oluyordu acaba nasil bir yer modunda, ben de tasinmadan once gezmeye gelmesini istiyordum hep, sonunda basardik yani. Ilk izlenim, kucuk ama alisiriz oldu. Bana da iyi geldi tabii, sacma sapan gidip alisveris yaptigim marketleri falan gezdirdim, yani ustunde yuruyus yaptigim adayi, sehrin kucucuk sacma sokaklarini, elimden geldigince her seyi gezdirdim. 2 yili 3 gune sigdirmaya calismak sacma olmus olabilir tabii. Olsun, ben de boyle bir insanim iste.
Ben gideyim de kitabimi alayim.

3 Ocak 2013 Perşembe

Super (film olan)

Dun Super'i izledik (imdb linki suradan: http://www.imdb.com/title/tt1512235/ ) Bence guzel bir filmdi, kisaca karisi kendisini bir uyusturucu saticisi icin terkeden bir adam karisini geri 'almak' icin superkahraman olmaya karar veriyor.  Yani oyle amamn aman sanat eseri tadinda bir film degildi tabii ama iyi vakit gecirmelik bir filmdi.  Neyse bence filmin en etkileyici repligi, aslinda en kliseolanlardan biriydi, ki soyle:
I kind of think happiness is... overrated. People spend their whole lives chasing it, like it's the most important thing in the world. Happy people are kind of... arrogant.
(Bence mutluluk abartiliyor. Insanlar butun hayatlarini, sanki dunyadaki en onemli seymiscesine, onun pesinde harciyorlar. Mutlu insanlar aslinda biraz kendini begenmis)
Neyse, cok klise olabilir ama dedigim gibi ben sevdim. Bazen birilerinin bunu bana hatirlatmasi gerekiyor, bazen birilerinin bunu herkese hatirlatmasi gerekiyor aslinda.

Bir de cok sikildim ben bu aralar, poff.

1 Ocak 2013 Salı

Yeniyil yeniyil yeniyil yeniyil siizlereee kutlu olsun

I wish you a merry christm... pardon, o gecen haftaydi degil mi? (Almanya'da gecen 2. yilin sonuna yaklasirken kotu espri ustasi olmak)
Yeniyil kararlari mi? Tabii ki aldim, aam buraya yazmaya pek de niyetim yok. Yeniyila iki kere girdim ben, biri Turkiye saatiyle, biri Almanya saatiyle olmak uzere, bakiniz: bir yeniyil kutlama yöntemi olarak skype date.
Bugün calismaya niyetim vardi ama cok gec kalktim, ailemin bir yarisiyla skypeta konustum falan, sonrasinda zor geldi. Ben de televizyonun yerini degistirdim (evde kalinca kendine is cikaran insan modeli). Cunku guru ustune ciktigindan, dusurmesin diye yere koyuyordum TV'yi, TV sehpasinin ustune koyamiyordum,  buna cozum olarak da yeni bir TV sehpasi almayi dusunuyordum ama sanirim simdilik soruna cozum uretmis oldum ( o kadar cok sehpa dedim ki anlamini yitirdi sozcuk, poff)
Bleda gelsin, ikea evimizin her seyi moduna girecegiz tekrardan tabii, eve degil de esyalara sigmayan insan olacagiz cunku- ya da raflar dolaplar kutular tadinda 32.5 metrekare eve sigan insan modeli.
Uzun zaman  olmus TV acmayali , almanca bir film var TV'de, ne olduguna dair pek bir fikrim yok- Turkce olsa da pek olmazdi gerci, izlemiyor ve dinlemiyorum genelde, arkaplan sesi o.
Neyse, herkese super bir yil dilerim,  mutlu, saglikli,huzurlu, basarili vs vs. Whatever you like.  gideyim de kaloriferi acayim, usudum. Biraz mandalina yer, simpsons izlerim, o zamana kadar izlemek uzere ya da okumak uzere bir seyler bulurum belki. Hala tembel, hep tembelim, napalim.