29 Mart 2010 Pazartesi

surfin' usa

Havanın yağmurlu olmasına inat, bugün sizlere Beach Boys'tan Surfin' USA hediye ediyorum efenim.
Hava güneşli olmasa da benim için güneye gitme zamanı geldi .O yüzden Bulutsuzluk özlemi'nden "güneye giderken" ve "yine düştük yollara" dinliyorum, vakti gelmiş bir görev gibi.
Zamanında bir ay İstanbul'dan dışarı çıkmasam ya da şehir değiştirmesem kafayı yiyebilen, 24 saat evden çıkmazsam delirebilen bir insandım. ya yaa.. Şimdi patates gibi oturuyoruz tabii.

26 Mart 2010 Cuma

proformaaa

bir haftadır firmalardan proforma istemekle, evrak düzenlemekle falan uğraşıyorum. Zaten araştırmacı olmanın yüzde ellisi evrak işi tamamlamak değil midir? Hala halledememiş olmam da haftasonu için yaptığım İzmir planımı yalan etti. Napalım, yine de memnunum halimden.

bence gözlem gücü..

xkcd'deki şu webcomic 'tir. (Mouse pointer'ı üstünde tutunca yorum çıktığını biliniz, bilmeyenlere öğretiniz efenim)

24 Mart 2010 Çarşamba

interdisciplinary madness :)

Ben bugün phdcomics 'teki bu grafiğe çok güldüm:) Efenim kendisi şu sıralardaki yaşamımı özetliyor :)

Angels & Demons

30 Martt'ta Cern'de parçacıkların çarpıştırılması planlanıyor. Hadi yine bilimle hiç bir alakası olmayan insanlar saçma forumlarda dünyanın sonu gelecek mi diye tartışsın.

9986




Benim sevgili pisiciklerim, kendileri için diktiğim kedi çimine bayıldılar. Hatta mofu, her zamanki abartma huyuyla kurabiye canavarı tadında sahnelere sebep oldu. Guru da kibar kibar ısıralım derken hiç tadına varamadı. Siyah olan guru, rengarenk olan da mofu :)

Sevgili Mr. Moonlight

Bir aksilik çıkmaması durumunda artık benim de bir işim var. Zaten yapmakta olduğumuz projede "Researcher" oldum. Tilkinin dönüp dolaşıp gideceği yer bilgisayar mühendisliği bölümüdür :)

9987

Pazartesi günü, bizim çalışma grubundan Gökçe, bilgisayarındaki bir sorun için yardım istedi, bilgisayarına SSH kurmaya çalışıyormuş ama hata veriyormuş. Ben de google'a inandık biz diye daldım yine, bir dll'inin değiştirilmesi gerekiyordu, kullanıcı özelliklerini değiştirerek dll'i silip sorunlu olmayan versiyonunu yükledim, problem halloldu. Zaten Nod32 de güncellemeleri alamıyor demişti, bu malware sorununu halledince büyük ihtimalle o da halloldu. Sonra yanımızda oturan ismini hatırlamadığım biri (sima olarak tanışıyoruz ama hiç muhabbetimiz yok) "aa sen baya anlıyorsun ya bilgisayardan" gibi bir şey dedi. Gökçe'yle güldük, "sen onun bölümünü bilmiyorsun galiba" dedi, bilgisayar mühendisi olduğumu söyleyince biraz rahatladı gerçi :)
Bu post'un mesajı: Hata mesajını googlelamak genelde çözümü bulmanıza yardımcı oluyor efenim.