30 Aralık 2009 Çarşamba

9988

Şaşkın ben, yönetmeliğe göre düşündüğümden erken mezun olabileceğimi keşfettim. Ben bu gazla başka bölümden gelip en erken mezun olan insan olurum :)
Bilgisayarımda 3 gündür koşan kodda bir adımı unuttuğumu keşfetmemle dünyam başıma yıkıldı. Mühendisin tembeli makbuldür, unutkanı değil.
Bu dönem geriye 1 proje teslimi, 3 final kaldı. Tabii tezle ilgili uğraşmalar ve yukarıda bahsi geçen program üzerine uğraşmalar da cabası. (ikisinin de cevabı Matlab'ı neden seviyoruz adlı şaheserim)
Yavaştan doktora araştırmalarına başladım.(Aslında daha hızlı da davranabilirim , zira son başvuru tarihi önemli bir şey)
Makale okumak ve 'acaba şöyle bir şey yapılmış mı' diye düşünmek dışında, "do androids dream of electric sheep?" okuyorum. Canım Philip K. Dick, cicim Philip K. Dick. Kitaplığımda en çok kitabı bulunan yazar kendisi.
Kendime dipnot: Mihrimah'ta sıcak şarap içme, sirke tadında.
Kendime dipnot 2: Sakızlı votka çirkin bişey(neden ve nasıl olduğu konusunda bir fikrim yok ama bir an tıraş losyonu içiyormuşum hissine kapıldım)
Şimdilik bu kadar, iyi yıllar efenim, şimdiden...

18 Aralık 2009 Cuma

9989

İnsan Genetiği dersine(hep geç kaldığından bu kez) erken giden ama dersin yarım saat geç başlayacağını öğrenen ben, MOBGAM'daki kahve otomatının bozuk olması üzerine Fen-Edebiyat fakültesine geçip kahve ihtiyacımı giderdim. B.'nin İngiltere'ye gitmesine 1 aydan az zaman kaldığından okulu bırakmasının üzerine sınıfta konuşabileceğim çok kişi kalmamış olmasına ek olarak benim almadığım bir dersin(benim haricimde hemen herkes alıyor) sınavı olması sonucu herkesin ders çalışmasıyla patates gibi oturmak yerine kitap okumaya başladım. Donna Haraway'in "Siborg Manifestosu"nu okumaya başlayan ben, hocanın elinde bir paket (100 g'lık) Nescafe Gold, içinde MacBook bulunan çantası ve diğer ıvır zıvırlarla sınıfa girmesine aldırmasam da sınıftan çıkıp odasına kahvesini hazırlamaya giderken "bilgisayarı kursana" demesiyle önce tamam diyip sonra "Efendim?" diye kalan kişiydim. Kurcalamasam ya çantasını diye kurdum kurmasına ama günün şebekinsanı olma sürecim burada bitmiyordu. Şöyle özetleyeyim, kardeşimle görüşebilmek için okulların sömestr tatili zamanını biliyorum diye "ay ne şekeeer" diye beni sevdi aynı zamanda tez danışmanım olan bu hoca :D
Anahtar kelimeler: insan genetiği, Siborg, Feminizm, MacBook,projeksiyon, kahve ve ben :D

12 Aralık 2009 Cumartesi

rüyalara reklam

her cumartesi gazete keyfi yapmamın en büyük sebeplerinden biri, hürriyet cumartesi ekindeki Kanat Atkaya yazılarıdır. Bu sabah rüyamda Kanat Atkaya ile karşılaştım. Nasıl bir bilinçaltıysa artık, bana bugünün Kanat Atkaya okuma günü olduğunu henüz uyanmadan hatırlattı. Ha Kanat Atkaya'yı rüyamdaki gibi bir kafede görsem tanır mıyım, orası şaibeli (potansiyel yüzkörü ben).

5 Aralık 2009 Cumartesi

zeynep tanbay dans projesi

Dün akşam Benura'nın kuyuya attığı taşa uyup Zeynep Tanbay Dans projesi'ni izledik. Benim gibi dans cahilleri için bkz. Dediğim gibi dans konusunda ahkam kesecek değilim ama oldukça hoş bir seyirlikti. Zevk aldım mı? Evet. Müziklerde Yann Tiersen duymak bile yeterdi :D

2 Aralık 2009 Çarşamba

9990

bunca yıldır boşuna demedim bende yüz tanıma körlüğü var diye, az önce yaptığım prosopagnosia testinde bir tarafımı yırtmama rağmen başarı oranım %55 çıktı. Gördüğüm yüzlerden sadece (yaklaşık) yarısını tutturabiliyorum yani :)
Neyse ben hazırlamakta olduğum sunumuma döneyim.
P.S.: O kadar üşengeç bir insanım ki, öğrendiklerimi unutmamak için ben bugün ne öğrendim konseptinde yazılar yazıyorum kafamdan, ama buraya aktarmak zor geliyor.